Старши треньорът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди срещата с Ботев Пловдив. Той говори за откриването на "Колежа", кадровите проблеми в тима и какво трябва да се подобри в играта на "сините". Левски гостува на Ботев в събота от 20:00 часа.

"Имаме кадрови проблеми, те са познатите, така Илиян Стефанов и Кристиан Димитров вече тренират с отбора, но не на пълни обороти. Ще преценим в часовете до мача дали могат да вземат участие в него. Хосе пропуска, ще трябва още малко търпение и поне още една седмица до пълното му възстановяване", сподели на брифинга Топузаков.

start-photo.bg
15 снимки

"Двата отбора ще бъдат пределно мобилизирани, един футболен празник на пълен стадион, може би рядко се случва. Амбицията и емоцията от страна на домакините е разбираема, ние трябва да отговорим със същата агресия и да отговорим на битката. Вече футболните качества ще покажат как ще се наклонят везните", каза още наставникът на "сините"

"Ако се върнем седмица назад, съжалявахме, че изпуснахме победата в последната минута срещу ЦСКА. Победата срещу Берое не я определям като изстрадана, а заслужена, защото не се отказахме до последната минута. Всяка една минута носи увереност и самочувствие. Всеки един футболист в Левски знае, че трябва да играе всеки мач за победа. В крайна сметка за нас е важно всеки един мач да трупаме по три точки, за да може накрая да получим това, кеото сме си заслужили. Левски винаги се е старал за най-високото място. Ще направим максимума без значение развитието на Купата на България", коментира Елин Топузаков.

"Наясно съм още от днес. Не мисля, че треньор трябва да има колебания до началния час на всеки един мач, утре ще видите сами. Със сигурност не трябва да променяме това да не допускаме голове. Това трябва да бъде една константа в нашия отбор. В предни позиции имаме резерви. Достигаме до положения, които не можем да доразвием с последния пас или завършващия удар. Това е свързано само с тренировки и труд за мен. Отборите, срещу които се изправяме противодействат по най-добрия начин и ни затрудняват. Ние трябва да бъдем по-непредсказуеми и да се възползваме от атаките, които развиваме към противниковата врата, а там да бъдем по-хладнокръвни"

start-photo.bg
100 снимки

"Аз в момента съм старши треньор на Левски. Концентрирал съм се изцяло върху спортно-техническите характеристики на отбора и къде може да се подобрим, само и само Левски да играе добре и да побеждава. Когато става думи за финанси не е в моя ресор и не искам да коментирам", допълни той.

"Мисля, че Ботев е един от петте топ отбора в България с традиции и маса привърженици. Могат да създадат тази атмосфера, за която говорим. За нас това трябва да е още по-голям стимул, без значение, че стадионът ще е пълен предимно с привърженици на Ботев. Трябва да покажем лицето на Левски, което всеки иска да вижда. Може би така са се стекли обстоятелствата. Ботев – Левски винаги е бил ключов мач, който поражда интерес. Така са избрали моментът, но срещу отбора на Левски така им приляга да открият новия стадион", завърши Топчо.