Треньорът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди срещата с Лудогорец. Двубоят в Разград е в събота, 3-и юни, от 20:30 часа. Той коментира предстоящите двубои на тима, проблемите с контузените и застрашените от наказания футболисти. 

„Естествено, че Левски играе всеки мач за победа, ако може да победим и в двата мача, аз ще бъда един от най-щастливите хора. Нашата нагласа е да направим всичко по силите си, за да спечелим тези два мача. Това са две супер дербита на България, никой не може да гарантира, че ще спечелим. Ние ще направим всичко възможно, но футболът е спорт, в който не винаги най-добрият печели. След победата срещу Черно море напрежението падна до голяма степен“, сподели наставникът на "сините"

start-photo.bg
5 снимки

„Всички налични футболисти, които са във форма и нямат проблеми с контузии, ще пътуват за Разград. Единственото, което съм преценил, че е добре за клуба е Цунами и Ивелин Попов да не пътуват, защото са с по осем картона, тях просто не мога да ги рискувам. Това са единствените, които няма да пътуват. Накрая на сезона знаем, че футболистите натрупват умора. Всички тренировки бяха открити през седмицата, имаме двама или трима с болежки, които изпуснаха част от тренировъчния процес. Разчитам на всички футболисти“, допълни Топчо.

„Левски може да играе в няколко тактически схеми и сме го показали през сезона. Ще преценим с наличните състезатели, ще комплектоваме най-добрия състав, и тогава вече ще решим схемата за утрешния мач“, каза още той.

Треньорът на Левски бе запитан и за дербито с ЦСКА в последния кръг от сезона: „Нека не изпреварваме събитията. Утре предстои мач, да сме живи и здрави и да няма контузии или нови наказания, за да може тогава да мислим за мача в сряда. Сега мислите ни са изцяло върху мача утре“

„Форматът и първенството е изключително интересно. Пак стигам до моята максима, че който каквото си заслужи, това ще получи в края на сезона. Важното е ние да си гоним целта. Първо, не можем да си избираме, ако стигнем до бараж. Предстоят два мача и може да избегнем бараж. От гледна точка на историческото съперничество със Славия, мисля, че в отбора има много млади и чуждестранни футболисти, които не са обременени с това“, коментира Топузаков.

startphoto.bg
82 снимки

„Пак ще повторя, че след мача с Черно море със сигурност поведението на футболистите, дори по време на тренировките е съвсем различно. Те са по-освободени и това ще им помогне да покажат по-добре своите качества, когато не са под такъв натиск“

„Тук е моментът да кажем, че Лудогорец е отбор, който притежава страхотни футболисти, които всяка една година надграждат и правят много добри селекции, участват почти всяка година в групова фаза на европейските турнири. Така че там структурата, финансите и селекцията е изградена на високо ниво, ние се стараем да противодействаме по някакъв начин. Не виждам тенденция, че Левски не може да победи, защото още не сме догонили чисто в тези аспекти отборът и клубът Лудогорец“, сподели наставникът на "сините".

„Аз съм сигурен, че няма футболист в съблекалнята на Левски, който не е мотивиран за тези два мача, без значение дали е ситуацията като в момента. Няма нужда от допълнителна мотивация, всеки иска да се докаже. Когато имаш амбиция да вървиш кариерно нагоре, няма как да нямаш мотивация в предстоящите мачове. Това не е нещо изключително. Ще ви върна назад във времето, през 2014 година аз бях начело на отбора. Играхме един мач в Ловеч. Победихме с 1:0 с 11 българи в състава и направихме ЦСКА втори. Те почнаха от втори предварителен кръг в европейските турнири. За нас е важно да изиграем тези мачове на високо ниво и да постигнем целта класиране в Европа“, завърши Топузаков.