Поредният кръг в efbet Лига предложи някои силни изяви на защитниците у нас, а в предаването "Героите на кръга" избраха и петимата бранители, които хванаха в най-голяма степен окото в 28-я кръг в efbet Лига.

 

На първа позиция е Стефан Цонков от Хебър, който успя да се разпише при победата на своя отбор срещу Локомотив София с 4:1. Бранителят събра индекс от 10,45. Подгласник на победителя е Мартин Паскалев от Локомотив Пловдив, който също успя да отбележи попадение срещу Спартак Варна при победата на "смърфовете" с 3:1. Паскалев събра индекс от 10,11. На трета позиция е Луан да Силва, който е под наем в Спартак Варна от Локомотив Пловдив и се разписа именно срещу своя отбор, събирайки индекс от 7,80.

На четвърто място завърши Франко Русо от Лудогорец, който бе изключително стабилен при победата на своя отбор срещу ЦСКА с 1:0. Бранителят събра индекс от 7,40. На последната пета позиция се озова Сонко Сундберг от Левски, който се представи добре срещу Ботев при победата на "сините" с 1:0. Сундберг събра индест от 6,59.