Антон Недялков е най-скъпият български футболист, показва справка в авторитетната платформа Transfermarkt. Той е оценен на 3 милиона евро.

Веднага след него е съотборникът му в Лудогорец Кирил Десподов (2,5 млн. евро). Трети е Кристиян Малинов от белгийския Льовен (1,6 млн. евро).

Полузащитникът на "канарчетата" Тодор Неделев струва 1,3 млн. евро и заема 9-ата позиция в класацията. Интересното е, че според портала цената му е спаднала с близо 1 милион само за една година. Любимецът на "жълто-черните" привърженици, който на 7 февруари ще навърши 28 години, е бил оценен на 2,2 млн. евро на 2 февруари 2020 година и оттогава цената му се понижава.

По-нататък десетката допълват Ивелин Попов, Сисиньо, Пламен Илиев, Георги Костадинов, Божидар Краев, Тодор Неделев и Страхил Попов.

Прави впечатление, че на едва двама български състезатели в топ 10 цената се покачва. Това са Антон Недялков и десетият Страхил Попов, който струва 1,2 млн. евро.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.