Старши треньорът на Ботев Враца Антони Здравков коментира състоянието на тима след загубата от ЦСКА в контролната среща между двата тима. Според него футболистите се чувстват добре физически, но ще трябва да се подобрява още в близко време.

„Видях желание, глад за футбол, което е нормално. Имаше желание, имаше неточности, но видях и хубави неща. Доволен съм от старанието на момчетата“.

„Нормално е да е такова нивото, два месеца без игра. На третия стартираха тренировките на групи. За първи пън изпадаме в такава ситуация. Надявам се, че от ден на ден ще станат по-подвижни, днеска бяха прекалено тромави. Физически са добре, но липсва бързина“.

„Опитваме се да спазваме стила си на игра, да атакуваме в позициите, които ЦСКА оставяха, празните пространства, владеехме топката до колкото можехме. Но е доста трудно с тази кратка подготовката“.

Искрено се надявам отборът да има подобно лице от преди паузата, но същото ще бъде много трудно. От мач на мач, от ден на ден, отборът трябва да се старае повече, защото имаме нужда от победи. Не мога да кажа, че ще бъдем готови на 100%, както и противниците ни, но смятам, че колективната игра ще надделява“.

„Абсолютно всички момчета, които имат картотеки, ще продължат да играят за Ботев до изтичането на шампионата. С една голяма част сме говорили да останат, предстоят разговори с още няколко футболисти. Ще се опитаме да задържим колкото се може повече момчета, защото ще е много трудно да се прави селекция. От едно първенство влизаме в ново първенство. С оглед на ситуацията, целта е да запазим място си в групата“, заяви Антони Здравков.