Наставникът на Ботев Враца Антони Здравков призна, че отборът му е допуснал неточности, които са били достатъчно много, за да дойде загубата от Локомотив Пловдив с 1:2. Здравков акцентира, че отборът е бил много изморен след първия мач с Лудогорец, като това отчетливо се е видяло през втората част на дуела в Пловдив.

29 снимки

„Загубата говори, че пропуснахме през първата част да си решим мача и да го контролираме. Все пак да не забравяме, че играхме срещу много сериозен отбор и считам, че положенията, които изпуснахме през първото полувреме, на практика решиха мача. Дори при изравняването те бяха колебливи. Опитахме после да освежим отбора, но второто полувреме не бе така, както първото”, започна Здравков.

„Бих казал, че бяхме уверени, тъй като така са моите играчи. Показват го непрестанно, но просто срещу който и да било отбор не трябва да допускаме да губим инициативата и да правим такива грешки. Когато другият отбор бъде надигран и допусне грешка, ние ги пропускахме с лекота да ги накажем”.

„Не е въпросът до скамейката. Натрупа се огромна умора от мача с Лудогорец. Направихме всичко възможно играчите да бъдат свежи, но през второто полувреме бяхме тромави. Искаше ни се да сме по-пъргави. Днес теренът не бе твърд, но в крайна сметка съм доволен от представянето ни. Аласан Н’Диайе направи една елементарна грешка и реагира по начин, по който нямаше право да го направи и ще бъдем ощетени от липсата му срещу ЦСКА. Имаме играчи, които могат да се справят с тях и да играем добър футбол. Ще се опитаме да сме равностойни”, завърши Антони Здравков.