В новото издание на предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT гостува новият треньор на Ботев Враца - Антони Здравков. Освен за емоциите си относно новото си предизвикателство, треньорът говори и за престоя си в Лудогорец и взаимоотношенията си с бившия наставник на клуба - Пауло Аутуори. 

"Няма какво да реабилитирам. Имам само да се доказвам пред себе си и футболната общественост. Не смятам, че в Лудогорец не съм си свършил работата. Случи се това, което се искаше от мен. Просто прецених, че е подходящият момент да си тръгна от Лудогорец, защото не исках да работя повече със Стойчо Стоев. "

"Винаги съм получавал добро отношение от всички в клуба, просто така се стекоха обстоятелствата. В Лудогорец научих много, особено от взаимния престой с Пауло Аутуори. Имах удоволствието да работя с истинска треньорска легенда. Просто не беше разбран в България и не бе изчакан от някои медии, но той показа как трябва да се работи и да се върви в професионален футболен аспект", заяви Здравков.

"Често се чуваме по телефона, пишем си. Той в момента е спортен директор на Сантос. Чухме се и вчера, поговорихме, пожела ми успех. Той е много отворен човек, съвсем различно мисли и винаги е позитивен."

Наставникът смята, че ако Лудогорец успее да запази аванса си в първенството до зимната пауза, след това ще бъде изключително трудно на конкурентите им за титлата. 

"С оглед последния им мач, изоставането ще бъде наваксано изключително трудно. Лудогорец разполага с равностойни футболисти, докато в Левски това липсва. Преди паузата, ако Лудогорец задържи сегашния аванс, с оглед мачовете в Лига Европа, тогава те ще бъдат отново по-силни. Ако сега не се скъси разликата с Лудогорец, ще бъде много трудно за всички отбори."

"Определено ЦСКА и Локо Пловдив са в борбата за титлата. Две победи за тях и две загуби за противниците им и позициите ще са изравнени", заяви Здравков.