Бившият вече треньор на Етър Александър Томаш пусна емоционален пост в профила си във Фейсбук. В него той не крие сантиментите към родния си отбор и признава, че е време да поеме в друга посока. 
 
Ето какво написа Томаш: 
 
"Всяка раздяла е трудна, особено, когато трябва да си тръгнеш от нещо, с което си свързан емоционално. Решението, което взех, не беше лесно, но не е и импулсивно. Напротив! В крайна сметка прецених, че аз и моят екип трябва да поемем по друг път. В месеците, в които бяхме начело на Етър ние дадохме максимума от себе си. 
 
Направихме и невъзможното в опит да спасим отбора. Бяхме близо, но не успяхме. Въпреки това си тръгваме с високо вдигнати глави. Емоциите, които преживяхме и чувството, че феновете вярват и ни подкрепят, ще останат завинаги. За съжаление сега трябва да кажа “край”. Аз не бягам. Не се страхувам от трудностите и съм пълен с енергия за работа, но знам, че трябва да го направя. Време е за ново предизвикателство. 
 
Не казвам “Сбогом”, а “До скоро”. Велико Търново е моят град и ще остане завинаги такъв. Надявам се един ден да бъдем отново начело на Етър! Искам да видя този отбор на върха и мечтая аз да го кача там! Искам да благодаря на футболистите за усилията и себераздаването, както и на Деян Куздов за работата и подкрепата! Поклон пред феновете! В името на тяхната любов се надявам Етър скоро да се завърне в елита и да бъде фактор в първенството. За мен бе чест да съм начело на този отбор!"

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.