Централният нападател на Локомотив Пловдив Преслав Боруков почти сигурно отново ще е на пейката и за неделното гостуване на Хебър Пазарджик. Двубоят е от 12:45 часа на стадион „Васил Левски“ в София.

Боруков остана на пейката срещу Лудогорец при загубата у дома с 2:3. Той се появи като смяна на почивката вместо Бабакар Дион. И двамата обаче разочароваха.

Не за първи път Томаш оставя Преслав Боруков на резервната скамейка. Специалистът е вдигнал жълт картон на тарана, в когото не спира да вярва, но очаква много по-сериозно отношение и раздаване, пише „ТribunaPlovdiv”.

LAP.bg
38 снимки

Старши треньорът на „смърфовете“ има да решава и сериозен ребус в средата на терена. Там наказан е Пиер Зебли, който е основна фигура, а Петър Витанов продължава да лекува контузия.

Локомотив влезе в серия от 4 поредни мача без победа – две поредни загуби от Лудогорец и ЦСКА и две ремита срещу Пирин Благоевград и Левски. За последно „черно-белите“ биха Славия у дома на 17 октомври.

Пловдивчани вече работят сериозно по зимната селекция и подготовка. Тимът почти сигурно ще е на лагер в Турция. От България са набелязани шестима играчи, а мениджърът Иво Димов се очаква да доведе един или двама от Южна Америка.

След визитата на Хебър следващият официален двубой на Локо е чак на 27 ноември – гостуване на Марек за Sesame Купа на България. Затова на 19 ноември е предвидена контрола с ЦСКА 1948 в Бистрица.