Треньорът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, даде обширна пресконференция след нулевото равенство в градското дерби с Ботев.

 

Специалистът направи детайлен анализ на мача и се оплака от липсата на дълбочина в състава си. Томаш заяви, че предпочита да не коментира съдиите, намеквайки за свое отдавнашно недоволство. Треньорът обясни и защо е сменил Димитър Илиев.

„Ще бъда откровен – днес по-скоро спечелихме една точка с оглед играта. Защо бяхме по този начин...достатъчно интелигентни сте, за да си отговорите. Павлов и Лео Сена са просто, за да усетят атмосферата. Когато не можем да спечелим важен мач, не го и губим. Искаме да победим Ботев заради феновете. Атмосферата неминуемо повлия на нашите футболисти. Горд съм с футболистите, че се сбиха. Проблемите са доста големи, но няма да се оправдаваме, ще опитаме да ги поправим“.

„В атака мисля, че нямаме удар днес във вратата. 2-3 ситуации. Ще ви го кажа така – срещу Черно море, Левски, ЦСКА 1948, ЦСКА изкарват двамата външни и вкарват двама в 60/70-а минута. Няма как, ако нашите 7-8-10 футболисти играят постоянно, да ги изцеждаш цял сезон. Когато имаш конкуренция, тя те държи на предела на възможностите. Един мач да играе Джовани, два да не играе. Аз мога да ротирам един или двама. Следващия мач ще играем с Паскалев и Ефе. Не мога да не съм доволен и да не си похваля футболистите. Нямаме дълбочина, това е“.

„Никога не коментирам съдиите, ако започна, мога да ги коментирам отдавна. Явно на някои не им харесва. Днес в 4-ата минута получава картон централният защитник. Какво да прави 90 минути. Аз трябваше да го извадя. Разчитам на приказки. 3-4 тъча за нас, поне. Неминуемо публиката, атмосферата, стадиона...мога да кажа, че ако 90% от стадионите са като днес, футболът ще стане по-силен с 10-15%. Аз винаги гледам първо в мене грешката, след това опитвам да поправям“.

LAP.bg
29 снимки

„Помощниците ме извикаха да вляза, защото е било гробна тишина. Момчетата се сбориха. Показвали сме комбинативен и атакуващ футбол, днес показахме, че можем да се защитаваме. Имаме перфектен вратар, днес се справи не само с намесите, но и с командването. Ефе Али на 21 години с какво спокойствие влезе. Иво направи страшен мач, загуби единоборства, но той е 20 килограма с мокри гащи. Страшен мач от гледна точка на позициониране, раздаване. Трябва му самочувствие. Тези неща ме радват. На нас ни трябва всичко да е окей за отбор с претенции“.

„Когато за пръв път ми се обадиха от Локомотив, тогава ви казах - средноевропейски отбор ми предложи 7-годишен договор, аз казах, че не е сериозно. Спортно-техническият щаб, футболисти, доктори...изпреварихме това, което ми беше в главата. Изпреварихме и изпреварваме клуба като развитие. Стадион се прави тепърва. Клубът има ДНК, ще навакса. Трябва да направим баланс. Ако го направим, имаме голямо бъдеще като клуб“.

„Димитър Илиев е институция, показал съм му огромно уважение. Отборът е над всичко. Когато преценя, че Митко няма да помогне, той го е разбрал. Интелигентен човек е. Осъзнат е, знае нивото си“.