Старши треньорът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, който дебютира начело на „черно-белите“, коментира нулевото равенство срещу Арда в първи двубой от плейофната фаза на efbet Лига.

„Вижте, трудно е, трудно е. Аз съм наясно какво предстои. Това, което видях през второто полувреме, с тази публика и с тези собственици, тук ще се гради нещо голямо. Сменихме схемата, имаше нерви, страх,  но с времето ще се подобряваме. Започнахме в нова схема във фаза защита, за първи път с двама централни защитници. Аз гледах доста мачове на Локомотив, и с ЦСКА го видях, липсва им самочувствие. На базата на това, което се случва в клуба, ще се подобряват нещата.

Антон Узунов
81 снимки

Казах на футболистите, че не искам да мислят за резултат, да мислят за 7-о място за Европа. Имаме пет мача до края, а ако има бараж - 6. Искам да видя кои футболисти заслужават да носят фланелката на Локомотив. Тези фенове заслужават нещо повече.

Как ми влияят решенията на ВАР? Не го приемам емоционално, гледам да съм съсредоточен в моя отбор. Дали са платени заплатите? Аз преговарям с тези хора 7-8 дни, искат по нов начин да се работи. Не знам какво е излязло. Но ако тези хора направят това, което говориха, всичко ще бъдат наред. Нещата не се получават с магическа пръчка. Аз съм човека, който говори с играчите и няма никакви проблеми в съблекалнята“, каза Томаш след дебюта си.