Новият наставник на Етър Велико Търново Александър Томаш днес подписа договора си като старши треньор до края на сезона. 42-годишният специалист бе представен официално и проведе първа тренировка на стадион "Ивайло". Той обещава, че ще даде най-доброто от себе си, за да помогне на състава да оцелее, и че настоящата обстановка, в която е клубът го амбицира още повече.

"За мен да застана начело на Етър е сериозно предизвикателство. Аз съм роден във Велико Търново. Именно тук започна моята кариера като футболист, а и тук завърши. Ще се опитам с екипа ми да дадем всичко от себе си, за да помогнем на Етър. За повечето хора в България Етър е сигурен изпадащ, но мен това още повече ме амбицира. Понякога трябва да си достатъчно луд, за да успееш. Имах разговор с помощниците си и решихме да приемем това предизвикателство. Всяка една точка ще е важна за Етър. Нещата ще бъдат доста сложни в момента. Имаме четири мача, в които ще работим с наличния потенциал и на база тези мачове ще преценяваме какво ни е нужно. Наясно съм, че ще бъде доста трудно. В крайна сметка аз трябва да се съобразя с финансовото състояние, в което се намира клубът. Не се притеснявам от работа, от нови неща, от това да импровизирам. Ще се стремя да направя най-доброто за Етър. Ще се опитаме с този потенциал да извлечем максимума. От психологическа гледна точка си мисля, че аз и екипът ми сме доста силни. Аз много съм говорил, че футболът е страшно много психология. Не е огромна разликата в отборите все пак. Мисля, че точно там ще променя някои неща“, сподели той пред националното радио.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.