Наставникът на Локомотив Пловдив Александър Томаш коментира загубата на "смърфовете" с 1:2 от Левски в двубой от плейофната фаза на Първата шестица на "efbet Лига".

"Допуснахме гол от статично положение и дадохме инициативата на Левски. Поздравявам съперника, това е отборът, който най-много знае какво да прави на терена с топката в крака. Бях обещал на всеки да дам шанс. Исках да видя на какво ниво са младите футболисти. Не мога да се сърдя на някого, всеки се постара. Можехме повече да постигнем, но трябва да знаем къде ни е мястото, а ако искаме повече, да се потрудим за това", започна той.

"Шансовете за Европа не ги загубихме сега, а още зимата, когато не се подсилихме. Трябваше да сме конкурентни, за това имаше субективни и обективни причини, няма смисъл да се оправдаваме. Трябва да развиваме тези млади футболисти, да им вдъхваме увереност, така разбирам футбола", продължи специалистът.

"Важно е с какви играчи ще се подсилим, аз съм наясно какви искам. Не нападам ръководството, наясно съм с обстановката, въпросът е дали ще имаме късмета и потенциала да намерим точните хора. Аз искам да се боря да сме шампион и да печеля купи, но не зависи изцяло от мен. Имам нов договор с Локомотив, професионалист съм и съм отдаден на клуба. Трябва да работим да вдигнем нивото", завърши Александър Томаш.