Наставникът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, говори пред медиите на пресконференция след мача с Левски. Той призна класата на съперника, но е доволен, че неговите футболисти са показали характер и не са се огънали. Томаш не скри, че на два пъти е променил схемата на игра, за да може да противодейства на агресията на "сините".
 
"Влязохме в мача по най-добрия начин, вкарахме и два гола. Но се огънахме, защото срещу нас имаше много агресивен съперник. През второто полувреме промених изцяло това, което имам като идея в главата - накараха ме обстоятелствата и противникът. 
 
Футболистите вложиха сърцата си в мача, действаха като отбор въпреки многото грешки, които бяха предизвикани от класата на противника срещу нас.
 
Искам да имаме по-голямо спокойствие на терена, да държим топката, защото тогава пестим енергия. А не да разчитаме на воля, борба и себераздаване.  
 
Левски е коренно различен отбор от миналата година, показава много голямо израстване, а и индивидуалните качества в тима са много добри.
 
Още с началото на второто полувреме заиграхме в система 4-5-1, защото виждах, че ще получим гол. Не съм глупав, исках да затоврим мача. Рискувах, но се оказах прав.
 
Миналата година след петия кръг бяхме на същата позиция в класирането и завършихме пети. Нужно е постоянство, първенството е в началото.
 
Много се радвам, че Павел Колев ще остане да работи в клуба, защото е професионалист. Въпросите за трансфери ги задавайте на него. Важно е как ще реагира клубът при негативен резултат, който неминуемо ще дойде", обясни Томаш.