Наставникът на Локомотив Пловдив – Александър Томаш, отказа да критикува играчите си след загубата с 1:2 от Берое на „Лаута”. „Смърфовете” вече в четири поредни мача не успяват да запишат успех. Въпреки това обаче, Томаш сподели, че е доволен от раздаването на играчите си.

„Не си отбелязахме ситуациите. В такива мачове, срещу гладни момчета, които искат да се покажат, бориха се за всяка топка. Създадохме ситуации, не успяхме да ги реализираме, защото сме в зоната си на комфорт. Не мога да се сърдя на играчите си. Постараха се, но трябва да дадем още, за да можем да взимаме такива мачове. На нас ни беше трудно, притежавахме топката, имахме ситуации при 0:0. Хубавото е, че това ще бъде отрезвяващо. Неприятна е тази серия, но трябва да излезем от нея с работа”, коментира Томаш.

„Мачът го загубихме в главите си преди мача. Не успях да убедя футболистите какво ни чака на терена. Мисля, че играчите се постараха, но бяхме по лежерни, бавно движехме топката, детайли, които са важни в такива мачове. Мога да изисквам много повече от тях. Това са нормални неща, не можем да отиваме от едната крайност в другата. Сега ще трябва да ги вдигам. Ние изградихме стил на игра, разпознаваеми сме, но си имаме и нашите слабости. Ще бъде отрезвяващо, животът и футболът продължават. Много е важно да не отиваш в крайности. Започваме да работим, знаме срещу кого играем следващия мач, искам да по бедим и се надявам”, каза още той.