Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш даде мнението си за поражението с 0:1 от Берое като гост. Поражението сложи край на шансовета на „смърфовете” за класиране в Европа. Специалистът обяви, че целта пред него е да изгради отбор, който да се бори с първите.

„Мач, в който залогът беше голям и за двата отбора. Берое трудно допускат загуби. Не мога да не съм доволен от старанието. Не си вкарахме ситуацията. Скамейката ни е къса. Виждам желание в момчетата, това което тренираме, да се постигне. Днес мачът беше равностоен”, започна Томаш.

„Това са важни футболисти. Ние нямаме нужната ширина в състава. Това не трябва да ни оправдава. Мисля, че който да отбележеше, щеше да победи. Берое имаха ситуации, които да изиграят по-добре. Не се получи мач, който да радва окото. Победата можеше да отиде в едната или другата посока”, добави той.

„Целта е да изградим отбор, който да се бори с първите. Да радва публиката в Пловдив и да знае какво прави на терена. Далече сме от това, но не сме само ние. Пауза няма. Ясно е, че ще ни трябват нови футболисти. Натам сме се насочили”.

„Аз съм бил на този стадион с друг отбор. Съвсем нови футболисти има в момента. Аз мога да коментирам Локомотив Пловдив, а не Берое в момента”, завърши Томаш.