Бившият президент на Левски – Томас Лафчис, говори преди мача между „сините” и ПАОК от Лига на конференциите. Той е на мнение, че при настоящите услвовия е трудно столичани да направят пробив в Европа, но Станимир Стоилов е способен на чудеса.

 "Виждате Мъри колко обича отбора си, загърби много неща, за да се върне. Успя да промени настройката на футболистите и да ги класира за Европа. Въпросът обаче е не, че не можем да преодолеем ПАОК. Футбол е, всичко се случва, но техните финансови възможности са далеч над тези на Левски. При тези условия е трудно да се търси пробив в Европа. Смятам, че Мъри е способен да направи чудеса", коментира Лафчис в предаването „Арена спорт”.

Той обясни и кой според него е най-правилният модел за финансиране на клубовете у нас. "Големите отбори са повечето акционерни дружества. Феновете се акционери. Отборите се финансират от телевизионни права, рекламни права, приходите от мачовете. При нас това е невъзможно. Първо, защото приходите са много малко и второ, феновете са на вълни. Когато отборът върви, те са до него. Когато тръгне надолу, има отлив. Този модел обаче не е приложим, защото, когато феновете са акционери, те трябва да поемат и част от издръжката. Най-добрият вариант е да се върне обратно дружеството с идеална цел. Клубът трябва да има механизъм, да има екип, който да търси пари. С мой партньор предложихме на клубовете една интересна формула, но Левски я отказаха, въпреки че останалите отбори се съгласиха да участват", завърши Томас Лафчис.