Наставникът на ЦСКА 1948 – Тодор Янчев, говори пред медиите преди заминаването на „червените“ за Варна, където те ще мерят сили във втория плейофен кръг от шампионата срещу Черно море. Специалистът, който на днешния 19 май празнува рожден ден, си пожела да бъде жив и здрав и в сряда, 24 май, да спечели Sesame Купа на България. Янчев разясни и каква е ситуацията с контузените и наказаните – нападателят Алекс Колев търпи санкция, а бранителят Стив Фуртадо има леки проблеми и също няма да играе срещу „моряците“.

„Що се касае както за предстоящия мач, така и за останалите в първенството, нашата нагласа е винаги за победа. Както за нас, така и за нашите опоненти, са много важни мачовете до края на първенството“, започна Янчев.

„Имаме наказан човек в лицето на нашия централен нападател Алекс Колев. Стив Фуртадо също не пътува заради болежки. Имаме нашите си футболни проблеми“, продължи той.

„Спокойствието е най-важно, с колегите ми се стараем да даваме спокойствие и увереност в отбора. Ако ние сме притеснени, това се пренася, много е важно нашето държание, нашата нагласа“, добави специалистът.

LAP.bg
24 снимки

„Искаме да вземем победа, която ще ни даде спокойствие за третото място. Няма какво да пестим. Във футбола всичко става. Най-важният мач е предстоящият“, заяви наставникът на „червените“.

„Винаги една победа дава самочувствие. Финалите са коренно различни мачове. Нагласата е коренно различна от всички обикновени мачове в първенството. Не могат да се правят съпоставки. На един финал не е нужно и голяма мотивация, защото това е финал“, каза Янчев.

„Имаме скаутско звено, има хора, които денонощно работят по селекцията, така че тя е един процес, който през цялото време, въпреки че не се вижда на терена, нашето скаутско звено работи всеки ден“, сподели той.

Попитан какво си пожелава за рождения ден, който е днес (19 май), Тодор Янчев отговори: „В личен план си пожелавам да съм жив и здрав, а в професионален в сряда да спечелим първа Купа.“