Бившият собственик на Левски – Тодор Батков, изрази готовност да бъде медиатор между враждуващите страни при „сините“. Самият Батков сподели на откриването на паметника на Гунди, че и професията му (б.р. - адвокат) е с медиаторска цел. Той добави, че има желание за диалог от страните, но не уточни от коя.

На откриването на паметника на Георги Аспарухов единственият присъстващ от настоящото ръководство на „сините“ бе Елин Топузаков, който е шеф на академията на „Герена“.

„Гунди е в сърцата на повечето българи, дори не само привържениците на Левски. Като голяма личност, спортсмен, кавалер, патриот. Може би времето, в което живеем е такова, че няма джентълмени. Сигурно това е отговорът. Има хора с качества – спортно-технически и морални. Погледнете в школите какво става...смятате ли, че най-добрите получават шанс? Сега чакат двама от Левски да вземат гражданство, за да играят за националния отбор. Този ден е поводът да се замислим, и ръководството на Футболния съюз също. Има отбори без един българин. Публиката аплодира спомени, минало. Опитваме се да бягаме от стереотипа, но с тоя пуст максимализъм...не можем да сме по-напред от другите“.

start-photo.bg
32 снимки

„Само Топчо беше. Не съм в ръководството. Аз никога не съм се притеснявал да се виждам с хората. Трябва да се седне веднъж завинаги и за се продължи напред, да се разберат. Трябва да се разговаря на масата. Доколкото знам има желание от страните, готов съм да инициирам. Цял живот съм медиатор, професията ми е такава“.

„Най-сериозният риск е НАП. От друга страна клубът трябва да е на ниво спортно-технически. Сега не седят лошо, има какво да се желае. Привърженик съм на това да се дава шанс на наши играчи. Има 2-3 момчета на пейката, трябва да им се дава шанс. Но има и трима-четирима, които играят. Когато трябва да покриеш дупка от 1 милион и го нямаш, се налага да правиш компромиси“.

„Мисля, че първенството ще се реши с отбора от Борисовата градина, Левски и Лудогорец. Локомотив Пловдив и Черно море винаги са имали такива проблясъци. Видяхте как Реал приземи Жирона. Следващата седмица очаквам победа в дербито“.