Старши треньорът на лидера в efbet Лига Черно море - Илиан Илиев, говори преди началото на зимната подготовка на „моряците“. Той разкри, че левият бек Александър Василев е решил да спре с футбола на едва 28 години и допълни, че всички в клуба недоумяват от изненадващото му решение.

„Пожелаваме си да продължим да се представяме по този начин, както през последните месеци, и да сме живи и здрави“, започна Илиев.

„Аз в съблекалнята им казах, че не говорим много приказки преди подготовки. Имаме доста време да говорим, а и сме от толкова време заедно, че няма какво толкова да си кажем, единственото да тренираме и се надяваме да са поддържали формата, за да не станат неприятности по време на подготовката. Другото, което е, че си взехме довиждане със Сашо Василев, който изненадващо за всички реши да спре с футбола. Започнал някакъв бизнес и трябва да се отдаде на него. Всички малко недоумяваме решението му. Опитахме се и преди Нова година, и след това да го разубедим. Той беше коректен да каже, че може да си получава заплатата и същевременно да върши и други работи, но няма да бъде отдаден на 100% и затова реши да спре. Това е една от неприятните новини за първия ден“, разкри Илиев за решението за оттегляне от футбола, взето от Александър Василев.

„Някои хора закъсняват предвид проблеми с полетите, като Едгар Пашеко и Пабло Гарсия. На Мишаел Алвеш му се роди момиченце преди няколко дни и утре пристига. Чакаме за 1-2 нови футболисти. Те са от първенства, които все още вървят, и не е пагубно, че няма да са от първите дни с нас, защото са в първенство. Борис Стайков, който е роден 2006-а година, ляв защитник, наше момче, започна с нас, защото най-реалната алтернатива е да вземем някого от школата“, допълни той.

Снимки: Starphoto.bg
14 снимки

„Постовете ги знаете отпреди Нова година. Нападател, защото Брено е контузен, и евентуално един външен офанзивен халф“, каза Илиев за постовете, на които търсят хора в Черно море.

„Сега вземаме това момче Борис от юношите. Подготовката не е кратка, има време да се реагира, ако се наложи“, разясни Илиев за поста на левия бек.

„Да, също спекулации, няма как да се случат нещата с Алекс (Колев). Програмата я знаете. Тренираме до 20-ти. От 21-ви до 2-ри февруари сме в Алания и след това сме тук с две контроли – на 7-и и 10-и, а после чакаме първия мач от първенството“, каза той за слуховете, че нападателят на Крумовград Александър Колев може да подсили Черно море.

„Чувството го усетихме преди Нова година. Сега трябва да се подготвим добре, защото ще бъде много трудно. Знаете ни програмата, имаме 10 мача в редовния сезон и евентуално още 5, които ще са доста трудни“, каза той за лидерската позиция на Черно море.

Накрая той засегна и темата феърплей: „Да не тръгваме в тази посока, надяваме се всичко да е ок, въпреки че имаше проблясъци и тази година“.