Членът на Надзорния съвет на Левски - Константин Папазов, говори "горещата" новина около "синия" клуб след назначаването на Станимир Стоилов начело на отбора. Тити коментира със захлас в "Домът на футбола" по DIEMA SPORT завръщането на Мъри на "Герена" и призна, че очаква този му период в отбора да бъде още по-силен сравнение с предходния.

„След като загубихме Купата на България, прецених, че млъквам, за да успеем. Сега има добри новини и затова е хубаво да има левскарско присъствие. Когато загубихме заслужено Купата в Панагюрище, се зарекох, че няма да говоря два месеца”, започна Тити.

„Със сигурност са истини нещата, които казаха двамата. Много собственици са канили Стоилов с пари, но той е отказвал. Сега той идва с най-малките финанси, за да оправдае всички спекули. Този тандем преди 17 години започна един път и още на втората година постигна успехи. Сега 17 години по-късно са много по-опитни, преборили трудности и логиката е, че ще успеят. Плюс всичко отгоре едва ли някой се съмнява в треньорските качества на Стоилов. Има треньори, които са успявали някъде, а след това не са могли. Той го направи в Литекс, Ботев Пловдив, изключителен успех в Казахстан. Има всички предпоставки това, което дълго време се чакаше – 15 много тежки месеца. Само като се прочете книгата за тези 15 месеца ще се разбере колко много Сираков е направил за Левски. Вчера хората на събранието аплодираха Батков. Хората се оценяват тук, когато ги няма на дадено място. Със сигурност след семейството му, което е неотлъчно до Сираков, то аз съм бил до него. Има достатъчна стабилност в продължение на пет години и другото, което е много важно за един отбор – треньорът. Няма по-добра комбинация в историята на Левски от Стоилов и Сираков. Много пъти опитаха да намерят, а Мъри много пъти отказваше, или ако не е отказвал, е поставял условието да бъдат заедно. Поздравявам и двамата. Той беше много точен и ясен. Малко говори, но на място”.

„Смятам, че за първи път след 15 месеца е положена някаква основа. И Сираков ще спи повече от три часа. Благодарности и към двамата, защото и двамата са виновни за това решение. Това даде много енергия. Наско е прекалено отговорен, тъй като знае потенциалът на Стоилов, качествата му и знае, че трябва да му създаде условия да реализира това нещо. През цялото време твърдеше като собственик на Левски, че само Стоилов е спасението на Левски и не може да го постави в лоша ситуация. На 7-и май 2008-а година освободиха двамата от Тодор Батков. Именно той сега беше този, който каза – „Това са хората”. Категорично подкрепя Наско. Мъри може би малко остро се изказа преди месеци. Той е успял и след Астана можеше да води големи клубове. Последният разговор, този, който е между тях двамата, е началото на тази седмица. Силата на този тандем е, че имат откровени отношения. Не искам да се спекулира. Всеки човек се радва на своите успехи. След Левски направи големият удар в Астана – няма как да не те блазни да отидеш в Динамо Москва, Фенербахче. Днес със своите действия двамата показаха, че надеждата на Левски се връща. Към него трябва да има най-голяма търпимост. Ще му се прощават грешките, няма как. Гарантирам, че следващият период на Стоилов ще е по-сладък. Мисля го, защото той знае в съзнанието си какъв компромис е направил. Дошъл е с други цели, да се създаде наново всичко. Това са други цели. Един млад треньор като него преди време е едно, сега, когато си успял, си видял много неща в живота и срещаш други предизвикателства. Той мигновено ще промени самочувствието, атмосферата, спокойствието в съблекалнята, но не може изведнъж да направи чудеса. Трябва време и търпимост. Той има спокойствието да работи сега и смятам, че личните им отношения са повлияли. Без значение каква е причината. Важното е, че се е случило. Това е най-доброто, което може да се случи сега. Времето ще покаже истината”.

„В рамките на 48 часа се случиха три събития. Присъствията на спонсора е страхотно в стратегически план. Общото събрание, на което три или четири точки, се взеха единодушни решения. И днес беше венецът на всичко. Никой няма да забрави 23-и август 2006-а, влизането в ШЛ, но това, което ще остане завинаги в историята, но Левски е побеждавал Барселона с 5:4. Не ги сравнявам, но спасяването на клуба от тези двама „строители” с инвеститор е най-важното. Логиката е да успеят, тъй като имат човешкия потенциал, знанията и да не забравяме – имат публиката”, продължи Тити.

„Категорично смятам, че имаме футболисти сега. Сираков не харчеше много, а се стараеше да „гълта жаби” за тези недобри резултати, но при изравнения потенциал, като изключим Лудогорец и ЦСКА – всички останали отбори са на едно ниво и там Стоилов ще направи разликата. Един добър треньор влияе на съдиите, виждате, че толкова оживено нямаше да бъде пред спонсора ни днес, ако ще и Моуриньо да дойде. Това доказва класата му, оттук нататък само търпение”, каза още Папазов.

„Аз съм треньор и му трябва самочувствие, авторитет и дисциплина, което да предаде на отбора. Истинската работа на Стоилов не може да я коментирам, но тя изисква 2-3 месеца, добра зимна подготовка”.

Повече от Папазов вижте в прикаченото видео.