Членът на Управителния съвет на Левски Константин Папазов говори пред медиите за състоянието на клуба. Баскетболният треньор поднесе цветя пред гроба на Георги Аспарухов – Гунди и Никола Котков.

Антон Узунов
27 снимки

„Мога да кажа, че в световен мащаб това е неповторимо нещо всяка година от 50 насам тези хора са почитани по този начин. Те са незабравими. Тук е мястото да бъдем смирени. Левски след кошмара преди 50 години, не мога да направя паралели с човешките съдби, но сега също изживява много тежки моменти.Трябва да признаем, че тези футболисти са свързани и много с Локомотив. Не трябва да се отнема от историята на тези футболисти. На този момент на това място всяка разговори, различни от това какво са направили дамата, не трябва да има. Тяхната любов към Левски носи смирение и уважение. “, заяви Папазов.

„Бъдещето е неясно. След още 50 години ще има подобна панахида. Левски пак ще го има. Със сигурност Гунди и Котков не биха били щастливи при това положение на клуба. Но Левски притежава любовта на своите фенове. Когато всички сме обединени, ще намерим спокойствие. Единственото нещо, което е непоправимо е човешката съдба. Първото място винаги е било цел на Левски, но на този етап най-важното е спасяването. Той бе спасен от своите фенове. Има някои неща, които са в основата Левски да бъде вечен“, добави още той.

„Мисля че, следващата седмица ще има УС и ще вземем важни и бързи решения. Левски ще играе в efbet Лига. Смятам, че ще започне и ще завърши. Диксън ни подведе може би с мащабността на проекта и с огромното желание Левски да тръгне към развитие. За нас бе огромна изненада комуникацията му през медиите, въпреки че получи договора от нас на 23 юни. Може би не го задоволи изпратения контракт. Наско Сираков се застрахова, защото е отговорен пред синята общност и не искаше да ги подведе Държавата и да има огромно желание няма как да помогне. Знам колко трудно се намират пари за спорт. Реакциите, които би получила ще са негативни. Всички решения се взимат от УС. Тежко е състоянието на клуба, но е много по-добро от миналата година“, каза Папазов.

„Водят се разговори със спонсори. Не сме спирали през целия период. Левски все още представлява голяма марка. Загуби се много време в прекалено амбициозния план. Няма да кажа лоша дума за Диксън, защото имаше добронамерен проект. Важното е как ще успеем от тази тежка ситуация. След добри инициативи между клуба и феновете се стигна до добри резултати. Един отбор може да акумулира определен ресурс. Левски има огромен потенциал с феновете си и рекламата“, добави още той.

„В името на тези хора, които почетоха Гунди и Котков съм оптимист. Наличието на толкова камери и фенове доказва величието на тези двама играчи. Левски е най-интересното нещо в държавата, но в този момент и на това място трябва да бъдем максимално позитивни. Пред има надежда да се справим. Сега ще бъде по-трудно, но ще бъде по-сладко, когато го направим“, заяви членът на УС на Левски.