В предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT собственикът на 35% от акциите на Левски - Константин Папазов, разкри подробности относно ситуацията в клуба. Баскетболният специалист заяви, че сега е моментът, в който футболистите може да помогнат най-много на Левски. 

"Имало е много трудни моменти в историята на Левски. В последните години не е имало по-тежък момент", призна Папазов. 

Антон Узунов
43 снимки

"Със своите компромиси, футболистите могат да останат в Левски и да помогнат по този начин. Смятам, че от 25 януари до ден днешен може да бъдат упреквани в това, че не са постигнали задоволителен резултат - да се класират в Европа, да бъдат поне втори. Но те могат да останат с по-значимо нещо - ако направят огромен компромис с възнагражденията си."

"Да, миналата година собствениците са имали богати възможности, но сега тези хора имат огромен шанс да останат в историята на Левски. За мен това ще е по-значимо от някоя Купа или титла. Искаме играчи, които се чувстват недооценени, рожби на "синята" школа да дойдат и да получат своя реванш." 

"Годишната карта за сектор Б струва 90 лв., което се пада 4.50 лв. на мач. Аз мислех, че ще са продадени 5000 карти, но или съм фантазьор, или хиперболизирам малко." 

bgnes
27 снимки

"Разликата между Наско и предишните собственици е, че те са искали да направят най-доброто. Самоцел е бил големият резултат, а целта на Наско е Левски да оцелее. Това минава през много компромиси, един от които е продаването на звездите. Обещали сме на всеки от тях, че до 20 юли ще получи всичко до стотинка. Това е наша отговорност, която тежи на плещите ни като собственици. Това е водещото нещо", заяви Тити. 

"Ще бъда безкрайно критичен към хора, които са донесли много щети, а имат претенции за бъдещи пари. Днес разговорите щяха да бъдат много по-трудни, ако се бяхме класирали в Европа, защото играчите щяха да имат самочувствие за добре свършена работа в луд сезон", завърши баскетболният специалист.