Дарко Тасевски се сбогува с професионалната си кариера, като изигра последния си мач със Славия в двубоя с Локомотив София (2:0). След мача той говори пред журналистите за решението да се откаже от футбола, както и за бъдещето си.
 
"Честно да ви кажа, не бе много емоционално за мен, тъй като го очаквах. И миналата година мислих за спиране, затова не бях толкова емоционален. Все пак ще е трудно, ще го осъзная сигурно след месец, два, три, когато не влизам в съблекалнята при момчетата. Тогава ще ми е по-трудно, но като цяло съм доволен от всичко, което постигнах досега. Щастлив човек съм, защото съм работил това, което обичам и мисля, че спирам с чест, достойнство и пълно сърце“, започна Тасевски.
Той си спомни и за най-паметния мач в кариерата си.
 
„Винаги в спомените ми идва мачът между Левски и ЦСКА на „Васил Левски“ с 2:0 за Левски. След него тръгнахме нагоре и успяхме да спечелим титлата“, заяви с усмивка Дарко.

Северномакедонецът разкри и как е стигнал до решението да се откаже от футбола. 

 
"Бях готов да спра с футбола още миналата година, но останах благодарение на президента Венци Стефанов и на тогавашния треньор Златомир Загорчич. Те ми казаха: „Дарко, не искаме да играеш, само да си в съблекалнята на почивката“. Съгласих се и съм благодарен и на двамата за това. Вече обаче не усещам тръпката и не искам да съм в тежест, човек трябва да има усещане кога трябва да спре“, разкри 39-годишният халф.
 
Той не скри и какви са му бъдещите планове. 
 
„Сега искам да си почина месец-два. Имам разговори с президента на Славия и мисля, че бъдещето ми ще бъде тук. Има нещо, което ме дърпа в тази посока и мисля, че треньорството ще бъде моята професия“, завърши Тасевски.