Футболистът на ЦСКА 1948 Димитър Илиев даде интервю за клубния сайт в рубриката „3 минути фокус“. Левият защитник на столичани разказа за пътя си дотук, за детските идоли, за тренировките, за първите стъпки в мъжкия футбол и за шанса, който ЦСКА 1948 дава на защитника да се наложи с червения екип в efbet Лига и Втора лига.

„Започнах да играя футбол на 7 години в школата на Локомотив Горна Оряховица. Вдъхнових се о клипчета в интернет на Роналдиньо и оттогава станах фен на Барселона. Впоследствие видях клипчета и на Кристиано Роналдо в интернет и ми стана идол на подражание. И до ден днешен ме вдъхновява“.

„До 12-годишна възраст бях в Локомотив Горна Оряховица. Благодарен съм на тяхната школа и затова, на което са ме научили. След това отидох на проби в Литекс и ме одобриха и ме взеха. Впоследствие от Лудогорец ми се обадиха и бях там около пет години. След тези пет години ЦСКА ми се обадиха, бяха ме харесали и осъществих нов трансфер в ЦСКА“.

Антон Узунов
25 снимки

„Спомням си на 17 години Лудогорец ми даде шанс в efbet Лига да направя дебют. Тогава не започнах като титуляр, но впоследствие момчето на моето място се контузи и трябваше да вляза. Това беше през второто полувреме към 50-55-ата минута. Бях малко притеснен, но бях много ентусиазиран да покажа какво мога. Влезнах, поиграх малко и ми се отдаде шанс да центрирам една топка и да направя асистенция. С този мой пас направихме хикс и това беше доста вълнуващо за мен“.

„Реших да дойда в ЦСКА, защото бях много време във втория отбор на Лудогорец. Доста неща научих и реших да си пробвам късмета дали съм готов за efbet Лига, да играя и да се докажа като футболист. Вече натрупах няколко мача в efbet Лига. Отборът не върви добре в момента и не е на мястото, на което трябва да бъде, защото в отбора има доста добри играчи и доста голям потенциал. Надявам се с новия треньор да вървим напред, да покажа това, което можем и да си извоюваме мястото, което трябва да бъдем“.

„Възможността, която ЦСКА ми предлага да играя в efbet Лига, е голяма и се надявам да си извоювам титулярно място, да покажа на треньора какво мога. За мен това е голямо щастие. Понеже това си го бих поставил  като цел на тези години, даже и по-рано, да играя в efbet Лига. Съдбата ми отреди този шанс да дойде малко по-късно и в момента го имам и искам да го хвана. Ще продължаваме да работим здраво на терена и да радваме феновете“, заяви Димитър Илиев.