Такава канонада от положения не се е случвала отдавна в българския футбол. Лудогорец прегази отбора на Локомотив София в днешния мач, но въпреки това победи само с 1:0. На „орлите“ беше отменена дузпа и гол. През втората част Локомотив София пък бе с 10 човека на терена след червения картон на Селсо Рапосо.

Lap.bg
21 снимки

Пропуски на нападателите на Лудогорец грабнаха окото, като от чисти позиции футболисти на „орлите“ не успяваха да преодолеят вратаря на Локомотив София. Лудогорец отправи 36 удара към вратата на Бабукар Гайе, което рядко се вижда в българския футбол. „Орлите“ имаха 13 точни изстрела, но въпреки това само един се превърна в гол.

Притежанието на топката също бе изцяло в полза на Лудогорец, като тимът на Ивайло Петев владееше кълбото в 71% от времето. Интересното е, че „орлите“ изпълниха и 14 ъглови удара, като именно от корнер дойде и победното попадение в срещата. Като цяло превъзходството на шампионите бе стряскащо.

С тази победа Лудогорец е вече 1-и в efbet Лига с 65 точки, с точка пред ЦСКА, но и с мач повече. Следващият двубой за „орлите“ е срещу Черно море във вторник на стадион „Тича“.

Пропуските на Лудогорец може да видите във видеото