Ръководството на Арда планира отново да свие бюджета през зимата. Тогава е възможно най-конвертируемите играчи на тима да бъдат продадени. В момента такива са националите Иван Караджов и Спас Делев.

Към двамата имаше интерес и през лятото, но тогава до трансфери не се стигна. Този сезон се оказа доста турбулентен за кърджалийци, които в края на миналата кампания играха финал за Купата на България срещу ЦСКА (0:1), както и спечелиха квота за Лигата на конференциите.

Именно след участието на тима в най-новия евротурнир започнаха и неволите. Арда бе елиминиран на континенталната сцена от израелския Апоел Беер Шева (0:2 и 0:4). След това финансовият благодетел Румен Гайтански обяви оттеглянето си. Той бе последван и от цялото ръководство на клуба, като се наложи да се избира нова управа, в която влязоха местни хора. За спортен директор бе назначен Ивайло Петков. 

Преди септемврийската пауза за националните отбор старши треньорът Николай Киров и трима от основните играчи на “сините” (Деян Лозев, Крум Стоянов и Емил Мартинов) преминаха в ЦСКА 1948.
Арда назначи Димитър Димитров-Херо, който напусна поста си поради лични причини по-малко от 24 часа, след като бе официално представен на пресконференция. В момента кърджалийци се водят от неговия помощник Георги Чиликов.