Лудогорец и ЦСКА 1948 изиграха зрелищни мачове помежду си в хода на сезон 2022/2023 от родната efbet Лига.

Двата отбора се изправиха четири пъти общо през годината, като в родния елит не успяха да се победят и все правеха голови равенства помежду си. Във финала за Sesame Купа на България пък „орлите“ съумяха да се наложат с 3:1 и да грабнат трофея в София.

Със сигурност двата отбора притежават страхотно качество сред футболистите си, но категорично може да споменем, че „моторите“ на Лудогорец и ЦСКА 1948 бяха Кирил Десподов и Ивайло Чочев.

LAP.bg
40 снимки

И двамата бяха с фундаментално значение в хода на кампанията, като Десподов наниза 14 гола и подаде за други 15 в 30 мача за 12-кратния шампион на страната. Попаденията направиха така, че Футболист №1 на България да завърши на четвъртото място при голмайсторите.

Ивайло Чочев, от своя страна, пък стана голмайстор на родния футболен елит, след като вкара страхотните за халф 21 гола в 31 срещи. Бившият играч на Чавдар Етрополе, ЦСКА и Палермо също така подаде за други три гола при „червените“.

В прикаченото видео на Gong.bg може да се насладите на головете и асистенциите на двамата след рестарта на сезона през 2023-а година.