Вратарят на Славия – Светослав Вуцов, бе избран за Играч на мача срещу Ботев Пловдив. Той запази мрежата си суха в понеделнишкия мач на „Александър Шаламанов“ под пролетния дъжд. Вуцов заяви, че се надява на три победи с 1:0 в оставащите три мача от редовния сезон.

„Може би не ни стигна завършващия удар и ситуации. С оглед показаното – Ботев се беше групирал, е радостно, че втори пореден мач си тръгваме с точка“.

„Как да наблюдавам поведението на съотборниците ми? Всичко е наред. Липса на късмет, днес беше и тежък терена. Това тънкото ни липсваше на терена, за да решим двубоя“.

„В такива мачове е най-важно да си концентриран през цялото време, да не предприемаш рискове и да се надяваш да няма ситуации пред вратата ти“.

„Оставащите три мача, ако може да ги спечелим с 1:0...Надявам се да се класираме в първата шестица, нищо друго не ни остава“.

„Очаквам здрав мач със Септември. Ще играят доста млади българи. И при тях, и при нас преобладават. Ще влязат два млади отбора – те се борят за спасяване, ние за шестицата“.