„Явно е, че доста неща трябва да се променят. И като футболист почти всичко съм постигнал с труд и огромна мотивация, която като треньор ме следва неотлъчно. Така че съм зареден с голяма амбиция да променим нещата и в края на сезона Етър да не се намира на тази позиция. Който от играчите иска да работи по моя начин – супер, който не – си е за негова сметка“, заяви при представянето си новият старши треньор на етърци Светослав Петров.

Целта пред него и отбора е в края на сезона да се намира над зоната на изпадащите, колкото по-нагоре – толкова по-добре. В треньорския щаб други промени няма – негови помощници ще бъдат отново Калоян Чакъров и Марин Стефанов, но наставникът обяви, че има желание да бъде привлечен и кондиционен треньор.

„Мога да кажа само добри думи за Емо Луканов, защото се познаваме отдавна с него и съм с много добри впечатления. Има една добра основа, но за съжаление във футбола не винаги се постигат резултатите. Обадиха ми се от Етър, проведохме после дълъг разговор. Доста мачове на „виолетовите“ изгледах освен този с Арда на живо, гледах с Пирин, Черно море, имам представа за отбора. Надявам се в краткото време до мача с Хебър да запозная футболистите с идеите, които имам по развитието на отбора. Познавам по-голямата част от тях – работил съм с Ивайло Димитров, с Мартин Николов, засичали сме се с Тошев, Бакалов, да не изброявам всички. Имам поглед, но въпросът е кой какво показва на терена. Може да сме най-добри приятели, но ако не съм удовлетворен, ще седи на пейката“, категоричен бе Петров.

„Обичам да имам близка дистанция с играчите, но за съжаление границата е много тънка и част от тях не осъзнават това. Най-важното за мен е отборната игра и тактическата дисциплина, защото не разполагаме с футболисти, които индивидуално могат да решат изхода на даден мач. Ако Етър не стои добре като отбор във всяка една минута от мача, ще му бъде трудно да постигне резултати“, коментира още новият наставник на „болярите“.

„Спортно-технически имаше някои неща, които не ми харесаха в последния мач. Но предпочитам тези неща да ги коментираме вътре в съблекалнята с футболистите. Основният проблем е психологически, което е нормално след тези негативни резултати, иначе притежават нужните качества. Психологията и мотивацията не бива да се подценяват във футбола и ще работим точно в тази посока. Искам Етър да е печеливш отбор, който знае какво прави на терена и печели точки. За да сме в края на сезона на мястото, което заслужават отборът и градът“, добави бившият треньор на Септември.