Треньорът на Септември София - Светослав Петров, беше доволен от победата с 2:1 над Ботев Пловдив. Успехът беше втори пореден за неговия отбор в първенството. 

"Няма как да не съм доволен. Поздравявам футболистите. Дадоха сериозна битка, особено в последните минути. Благодарение на отборните действия съумяхме да не допуснем гол и да вкараме втори. Доволен съм от победата. Първите мачове играехме добре, но не печелехме точки. За нас е най-важно да печелим точки. В Стара Загора обърнахме мач за първи път от доста време, сега втора поредна победа. Надявам се да натрупаме футболно самочувствие. 

Доволен съм най-вече от отношението, което показаха резервите в мача в Стара Загора. Показаха, че са отдадени на отбора и си заслужиха да започнат днес. Дадоха много битка, бяхме опасни в атака. То си е за тях. Знаете пътят, който следва нашият клуб, идеите на нашия президент. Видяхте днес Красиан Колев, надявам се, че Сами ще успее в ЦСКА. Президентът винаги е казвал, че се дава шанс на младите футболисти. Ако се преборят, ще вървят напред. Краси има сериозен футболен интелект. Има психологически проблеми, ако си ги реши, ще има сериозно бъдеще във футбола. 

Националният отбор е лицето на българския футбол. Там трябва да играят най-добрите и най-подготвените хора. Изборът е на г-н Кръстаич. Надявам се да се затвърди линията на добрите резултати. 

Ние с ръководството и с играчите си говорихме, че втория полусезон няма нищо общо с първия. Очаквахме засилване на другите отбори. Те не ме интересуват. Всичко си зависи само от нас. Моята цел е да продължаваме да печелим точки. Интересува ме как изглеждаме ние. 

Ще бъде един от най-трудните ни мачове срещу Черно море. Отборът е доказал, че е много силен отбор и много силен домакин. Надявам се този импулс след двете победи да бъде предпоставка за добра игра", завърши той.