Треньорът на Септември София - Светослав Петров, коментира загубата с 1:3 от Нефтчи в контролна среща от зимната подготовка на тима. Той обяви, че столичани ще се борят за оцеляване в българския футболен елит. 

“Психология. На нас това ни е много сериозен проблем. Когато допуснем гол или два, няма какво да губим и започваме да играем. Ако отбележим първи, тогава ни идва самочувствието и увереността. Работим постоянно по този компонент, защото мач се печели и губи в първата и последната минути. Не трябва да отстъпваме и навеждаме главите. Но млади момчета са, имат път пред тях. Надявам се възможно най-бързо да променим това мислене", сподели Петров.

"Трябват им изключително много неща. Самите те трябва да оценят и да осъзнаят шанса, който имат, че на тези години им се предоставя възможността да играят в най-високото ниво на българския футбол и ако са достатъчно умни, ще си грабнат шанса, ако ли не - по мое време имаше една поговорка “роди се талант, умря надежда”. Така че да се надяваме, че доста от тях ще осъзнаят възможността", допълни той.

"Ще се опитаме да останем в групата. Ще направим всичко възможно. Няма да бъде леко, ясно е. Другите отбори стягат сериозна селекция, организация. Надявам се, че няма да има контузени, да разполагам с всички играчи в мачовете и да успеем да се преборим. Ще е тежко, но ще се опитаме”, завърши Светослав Петров.