В сряда отборът на Етър приема на стадион "Ивайло" във Велико Търново Ботев Враца в среща от 15-ия кръг на Първа лига. Мачът се явява пряк сблъсък между тимове, борещи се за оставането си в елита на българския футбол, заради което и старши треньорът на домакините Светослав Петров очаква много напрегната и трудна среща.

„С когото и да играем, мачът е много тежък. Още повече срещу директен противник като Ботев Враца. Не бих казал, че е мач за шест точки, защото още е прекалено рано, предстоят още много мачове в първенство, после и плейофи… Но със сигурност е много важно да вземем този мач, най-вече от психологическа гледна точка. И за двата отбора е изключително важен. Срещу Крумовград направихме първи мач без допуснат гол, да се надяваме, че сега ще вземем и първа победа у дома", заяви старши треньорът на Етър пред клубния сайт.

Ботев Враца е единственият отбор, допуснал повече голове от Етър (27 срещу 26) от началото на сезона, което дава надежда на "виолетовите" да потърсят първи успех пред собствените си фенове. Освен това врачани са и в серия от три поредни загуби.

Петров пожела да уточни и някои интерпретации, че „не броял за жив“ предстоящия съперник.

"Това, което излезе в някои медии, бе всъщност неточно предадени думи на Христо Янев. Самият той ми каза, че няма нищо такова. Той визираше въпрос на репортер, а не мое изказване. Няма как да не уважавам Ботев Враца", добави той.

Добрата новина от Етър е, че вече всички футболисти са здрави и на линия за мача. Напълно възстановени са Николай Янков, Валери Христов и Владислав Найденов.

Билетите за мача вече са в продажба в Евентим, цената им е 10 лева, а за ученици и пенсионери - 6 лева. Те ще се продават в сряда от 13 часа във фен магазина, а от 16 часа на двете каси от северната страна за домакините и на южната каса за феновете на Ботев. Тогава се отварят и входовете на стадион „Ивайло“.

Красен Георгиев от Варна ще ръководи двубоя, асистенти са му Димо Вълчев и Живко Петров, ВАР-рефер е Кристиян Колев, а съдийски наблюдател – Константин Писков.