Треньорът на Етър Велико Търново Светослав Петров говори след победата с 2:1 над Ботев Враца у дома. Успехът беше първи за него начело на "болярите". Той сподели, че победата е дошла със сърце и желание. 

"Не мога да кажа, че съм доволен от облика и от мача. Най-доволен съм от това, че спечелихме, въпреки че изоставахме в резултата. Нашите играчи не са готови да изиграят два мача в рамките на една седмица на високо ниво. Говорихме си, че днес е мач, който трябва да бъде спечелен със сърце и желание. Днес стана точно това. Искам да поздравя Ицо Янев. Отборът на Ботев Враца прави неща, които той иска. В моменти ние страдахме, но проявихме мъжество и се раздадохме", започна Петров. 

"Мисля, че имаме още доста неща, върху които да работим. Получиха се атаки, които тренираме и точно това, което ни беше план за мача. Недоволен съм, че във втори мач поред у дома допускаме гол в първите пет минути. Това говори за липса на концентрация в играчите. Явно решиха, че не искат да добягват след мача и си направиха мача труден. След срамната игра срещу Хебър записваме първа победа у дома. Хората трябва да повярват в нас и да ни подкрепят", добави специалистът. 

"Победата би трябвало да повлияе. Едно от нещата, които ми направиха лошо впечатление бяха, че играчите нямат вяра в себе си. И днес когато се изморим започваме да взимаме решения, които са продиктувани от липсата на увереност". 

"На този етап мислим основно как да извлечем максимума от футболистите, с които разполагаме". 

"Очаквам да се представим добре срещу ЦСКА и футболистите да изпитат удоволствието от такъв мач. Освен да опитаме да се надиграваме с най-добрите, на виждам какво друго може да търсим. ЦСКА са в подем, играят много силно, откакто Нестор ел Маестро смени схемата с игра", завърши Петров.