Треньорът на Етър Светослав Петров бе доволен от спечелената точка срещу Крумовград в мач от 14-я кръг на efbet Лига. Специалистът сподели, че имат още много работа и са нужни още точки, за да се чувства спокойно отборът от Велико Търново.

"На нас ни трябват точки. Най-хубавото е, че стопирахме серията със загубите, както и че това е първият ни двубой без допуснат гол. Мисля, че изпълнихме плана за мача. Имахме и греда. Ивайло Димитров също имаше ситуация. Нашите моменти си ги имахме в мача. Не мога да не бъда доволен, поздравявам отбора, тъй като имахме тежки две седмици. Хареса ми, че всички се вложиха на максимална степен и дадоха всичко от себе си. През втората част стояхме по-добре", започна той.

"Има мачове на всеки три-четири дена. Ако си помислим, че всичко е супер, по-добре да приключваме. Хубавото е, че има промяна от последния мач, дано и да го затвърдим. Чака ни много работа, но това минава през желанието и влагането на футболистите. Треньорите са отстрани, а играчите са на терена", добави специалистът.

"Знаехме начина на игра на Крумовград, както и начина, по който си развиват атаките. Поздравявам ги, защото си личи, че имат изграден стил на игра. Искахме да изчакаме нашия момент, да направим нашия преход в последната третина, на определени места", продължи наставникът на Етър.

"Има напрежение и го няма спокойствието в разиграването на топката. Може би заради това се получават не толкова интересни за неутралния зрител мачове. Всеки се старае да не сбърка. Нормално е, но постепенно трябва да израснем. Футболът се играе за хората. Играчите трябва да изпитват удоволствие от това, което правят. Опитваме се да работим в двете фази", коментира треньорът.

"Леки мачове за нас няма, надявам се да се възстановим и да се противопоставим по най-добрия начин на Ботев Враца. Трябват ни точки", завърши Светослав Петров.