Старши треньорът на Етър Велико Търново Светослав Петров говори преди началото на подготовката на "виолетовите". Той коментира актуалната ситуация в отбора и клуба, като сподели, че вторият полусезон ще бъде тежък за "болярите".

„Гледахме доста футболисти, има играчи на проби, а впоследствие ще идват и още. Опитваме се колкото можем, да сведем грешките до минимум и да идват хора, които наистина ще ни помогнат в тежката борба, която ни предстои. Искаме да сведем до минимум вероятността да вземем някой, който няма да ни е от полза. Очакваме халфове, централен защитник, крила, централни нападатели, не търсим само бекове и вратари". започна Петров..

"Разделяме се с доста хора, това си е мое решение – така съм преценил. Благодаря им за всички усилия, които са положили за Етър. Просто след като отборът е на последно място, очевидно се налага по-сериозна промяна“, коментира още наставникът на "болярите".

„Времето и терените изключително много ме притесняват, предвид метеорологичните условия най-вероятно ще тренираме на изкуствения терен. Дано да няма контузии. В Поморие сме в хотел „Свети Георги“ и ще тренираме на терените в Несебър и Каблешково", продължи той.

"Представянето ни напролет и изпълнението на целта зависят от много неща – как ще мине подготовката, кои футболисти ще привлечем. Предстои битка, това, което зависи от нас като работа, ще бъде свършено. Има изоставане в точките, но не е толкова голямо, всичко зависи от това ние какъв отбор ще направим и как ще играем. Тежко ще е, но лично аз не съм се предал. Ако някой се е предал, да казва отсега...“, завърши Светослав Петров.