Един от основните футболисти на Арда - Светослав Ковачев, вече е част от елитния руски Ахмат Грозни.

"Усещането е уникално. Наистина все още съм доста развълнуван от това, което се случи. Искам да изкажа огромни благодарности на абсолютно всички хора, които са част от ПФК Арда и не на последно място на президента на клуба Яшар Дурмушев, който ми гласува доверие. Надявам се с този мой трансфер да съм се отблагодарил", заяви Ковачев в интервю за клубния сайт на тима от Кърджали.

- Как преминаха изследванията, как те посрещнаха?

- Всичко премина нормално. Хората в Ахмат са големи професионалисти. Всичко е ОК с прегледите и след това подписахме договора.

LAP.bg
39 снимки

- Кога се очаква да направиш дебют с новия отбор?

- Това зависи единствено от треньора. Аз съм готов във всеки един момент и ако получа шанс, ще се възползвам още в следващия кръг.

- С какви впечатления оставаш от престоя си в Арда?

- Колкото и да звучи клиширано, Арда и град Кърджали остават завинаги в моето сърце. Пак искам да изкажа благодарност на всички, които направиха така, че аз да облека екипа на Арда и на всички, благодарение, на които стана този трансфер. Няма да забравя първия гол за Арда и естествено последния. Незабравим миг бе и първото и историческо участие на Арда в Европа, и това, че аз бях част от този отбор. Пожелавам на момчетата от отбора да са по-силни отвсякога и да постигат поставените цели. На феновете искам да кажа да са винаги зад отбора и да подкрепят футболистите.

- Ако има възможност би ли дошъл да гледаш мач на жива на Арда, ако си в България?

- Мисля, че във въпроса се крие и отговорът. Мачкайте момчета!