Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон бе определен за Футболист №1 в efbet Лига за месец февруари според InStat Index. Класацията се прави за втори пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

30-годишният исландец събра индекс на ИНСТАТ 329,5 и за втори път през настоящия сезон печели наградата (той бе №1 и за септември 2019 година). Втори в класацията се нареди друг защитник – Брадли Мазику от ЦСКА-София, който събра индекс 318. Призовата тройка допълва халфът на Черно море Патрик Андраде с 297 ИНСТАТ индекс. Мазику и Андраде за първи път намират място в Топ 3 на класацията.

Припомняме, че за победител се обявява играчът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на футболиста - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

През настоящия сезон победителите в предишните класации за най-добър футболист според InStat Index за съответните месеци бяха Иван Горанов (Левски), Евандро (ЦСКА), Холмар Ейолфсон (Левски), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив), Джоди Лукоки (Лудогорец) и Тодор Неделев (Ботев Пд).