Фирмата изпълнител, която ще довърши стадион "Христов Ботев" – ДЗЗД „Колежа“ – с водещ партньор ПИМК, официално бе утвърдена от Община Пловдив. В петък зам.-кметът по строителството Пламен Райчев е подписал решението на комисията, с която се избира компанията. По този начин от днес започва да тече 10-дневният срок за обжалване. Ако нито една фирма от участвалите в процедурата не обжалва избора, то ще се пристъпи към сключване на договор с консорциума, пише Plovdivderby.

При този развой на събитията, строителството на "Колежа" може да започне до края на месеца.

Както е известно, 5 фирми участваха в процедурата, но само консорциумът с ПИМК бе допуснат до финала. Тя е получила и максималния брой точки – 100. Останалите четири конкуренти бяха отстранени, защото техническите им предложения не отговарят на всички критерии, които са поставени от градската община.

Фирмата е предложила цена на стойност 43 657 605.52 лева без ДДС. Стойността, която е заложена в обществената поръчка е 44 348 399.28 лева без ДДС.

До този момент са осигурени 25 милиона лева от правителството. Средствата трябва да стигнат за първия етап, с който на „Колежа“ да се играят мачове от родния шампионат. Остатъкът ще е за цялостния проект, който включва търговски площи, съпътстваща инфраструктура и другите дейности.