Ганайският нападател Бърнард Текпетей съвсем скоро ще облече фланелката на деветкратния шампион на България – Лудогорец Разград, предават медиите в неговата родина. 22-годишният футболист игра под наем за две години във Фортуна Дюселдорф от Шалке 04, но след изпадането на „95” във Втора Бундеслига, то той ще напусне „Меркур Шпийл Арена” и ще се завърне в Шалке 04.

По-рано в четвъртък и германското издание Express.de излезе с информация, че е твърде вероятно Текпетей да заиграе в родната efbet Лига.

Тимът от Гелзенкирхен планира да се раздели с офанзивния футболист, а Ghanasoccernet информира, че съвсем скоро Текпетей ще бъде ново попълнение в тима от „Хювефарма Арена”. Според изданието от ръководството на българския шампион са направили контакт с „миньорите” за бъдещ трансфер и се очаква той да се присъедини за подготовката на разградските „орли” в България.

Медията пише, че Текпетей се надява той да покаже формата, която демонстрира в Падеброн 07, когато игра под наем и да заиграе солидно за българския отбор.