Славия посреща Царско село в първи двубой от 12-тия кръг на efbet Лига. Срещата ще се играе на стадион "Славия" в петъчния ден, като началният час на мача е 17:30.

Срещата ще може да наблюдавате в ефира на NOVA SPORT и PLAY DIEMA XTRA. От друга страна, ще можете да следите развоя на срещата минута по минута в сайта на GONG.bg.

"Белите" влизат в двубоя в доста добро настроение. След победата над Загорец в 1/16 финалите на Купата на България с 4:0 съставът на Златомир Загорчич постигна изключително ценна победа като гост с 1:0 над Ботев в Пловдив. Сега отборът на Загорчич ще се преследва 2-ра поредна победа в шампионата.

Единственият проблем пред Златомит Загорчич е отсъствието на Димитър Велковски, който е наказан след поредния му червен картон през този сезон.

В лагера на Царско село нещата пък далеч не са толкова розови. "Царете" прекъснаха серията от 4 поредни загуби във всички турнири след равенството срещу Черно море в предишния кръг. Момчетата на Никола Спасов обаче ще са амбицирани да постигнат и първа победа след голямо прекъсване.

Мартин Кавдански е наказан за състава на гостите заради натруване на картони. Контузени са Божидар Кацаров и Антонио Георгиев.