Старши треньорът на Локомотив София Стойчо Стоев коментира загубата на своя отбор от Хебър с 0:1.

„Причините, когато не можеш да създадеш голова ситуация нормално да загубиш. Ние си го имаме този проблем, продължава този проблем. Във фаза атака въобще не сме нито ефективни, нито креативни. Малко и скорост има по фланга. До някаква степен я създаде Ламбезе, но и това, което той създаде не бе достатъчен. Не се позиционирахме добре в наказателното поле, както съперника, който вкара така гол. Търсене на гола. При нас е проформа да сме в наказателното поле. В последните мачове почти не създаваме голови ситуации“, каза Стоев.

„Не се получава. Единствено Франса създава острота в атака. Това е истината. В предни позиции другите двама състезатели са длъжници на отбора. Това е видимо. Франса, също, когато привърши физическия потенциал, защото почти всички топки минават през него, ставаме еднотипни, чудим се какво да направим, нямаме идеите... проблем – голям проблем“, допълни той.

„Имахме по-добър контрол на топката, но той трябва да ти даде, в последната третина, някаква креативност. Ние не създаваме. Малко се гледа към вратата. Всеки бяга от отговорност. То така не става. Футболът е пълен с грешки. Трябва да се натовариш с отговорност и да помогнеш на отбора. Трудно ни е, виждам го и в тренировъчния процес“, допълни треньорът.

„Причините са много. Основното е там, че да, правим известни грешки в защита, сигурно ще продължаваме да правим, но трябва и да създаваме. Опитваш без крайната цел да опиташ да застрашиш вратата – при нас я няма“, завърши Стойчо Стоев.