Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов говори на специална пресконференция, която клуба даде преди празниците. Той заяви, че си мечтае в клуба да се дава по-голям шанс на треньорите и заяви, че честата им смяна оказва негативно влияние върху футболистите.

„В един футболен клуб знаете много добре, че честата смяна на треньорите оказва негативно влияние върху отбора и състезателите. Всеки треньор има свои идеи, различен подход и необходимо време на състезателите. Мечтая си при нас да не се получава и да даваме по-голяма възможност на треньорите да работят. За 2-3-4 месеца един треньор никога няма да успее да отработи всички футболни елементи. Аз като бивш треньор искаме футболистите да мислят по един начин. Това се постигна с време и постоянство“, каза Младенов.

„Много ми се иска Николай Панайотов да развие идеите. Надявам се в това отношение всеки треньор да има нашата подкрепа. Ще направим всичко възможно да направи селекция, да увеличим конкуренцията по постове“, допълни той

Той направи анализ и на 2023 година за „червените“.

Yulian Todorov / LAP.bg
20 снимки

„Непостоянството в играта ни попречиха да имаме положителни резултати. Загубените точки, където смятахме, че ще победим, оказаха негативно влияние върху класирането. Новите хора, които взехме, се адаптираха трудно, някои не се адаптираха към стила на работа на треньорите. Това също е една от причините. Ние сме амбициозни хора, целите ни са високи и продължаваме да работим. Имаме много мачове да играем и се надявам да бъдем по-постоянни, за да постигнем по-добри резултати. Успешна беше работата на втория отбор. В школата постигнахме добри резултати. Самият факт, че в първия отбор качваме хора от школата е показателно, че се работи положително. Имаме добри деца, които с времето ще имат възможността да покажат своите качества“, каза Младенов.

„Побеждавали сме Лудогорец, защо да не ги победим и за Суперкупата. Пролетта едва ли не ще игарем само срещу Лудогорец, но тези мачове ще ни помогнат от едно естество. На финала за Купата липсваше опита, самочувствието. Надявам се, че ще покажем, че сме израснали в това отношение и напрежението остава на заден план“, допълни Младенов.

Той коментира и представянето на двамата нападатели, с които ЦСКА 1948 се раздели – Айрон Зинга и Видар Картянсон: „Катастрофално представяне. При тази схема, с която играем, с централен нападател. Това е човек, който да реализира атаките. Играме с активни крила, създаваме много голови положения, но като качества не ги видях. Може би адаптацията, краткото време като игра, самата подготовка беше по-кратка, липсваше време, в което да се адаптират. В това отношение на нас специално ни трябват централни нападатели тип тарани, които да завършват атаките в наказателното поле“.