Треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори пред медиите преди визитата на „сините“ на Хебър Пазарджик.

„По принцип, където и да гостува Левски, винаги е празник, което е добре за футбола. Единственото негативно при нас е, че не сме били от дълго време. Нормално е утре футболистите да имат амбиция. Хебър е отбор, който победи Славия в София, и е сериозен атестат и играчите трябва реално да оценят ситуацията и няма лесни победи, така че очаквам пълен стадион, футболен празник и от моите футболисти да играят на максимума си. Ако това постигнем, няма да зависи нищо от Хебър. Всички са максимално мотивирани срещу нас, но е важно ние как ще се представим“, започна Стоилов.

„Мачът с Лудогорец беше труден, но пет дни са напълно достатъчни всички да са здрави. Ивелин е наказан и няма да играе, но ще видим дали няма да има някакви травми. Ще изчакаме до последно и ще решим. Периодът между предния и този мач е достатъчно голям“, продължи той.

„Мачовете като този с Лудогорец трябва да дават представа докъде си стигнал и играчите да имат усещането за качество в тях. Мотивацията в такива мачове е доста голяма и чакам от моите играчи да стигнат до максимума в мача с Хебър. Досега в трите, само на този с Лудогорец, стигнахме като отбор до максимума на възможностите си. В другите мачове имаше и субективни причини. Очаквам да отговорим с амбиция и характер и да зарадваме хората на стадиона с победа“.

„Определено казах и в предните мачове, когато терените бяха неприятни и беше по-трудно да се отбележи гол, трябваше да покажем воля. После на хубав терен имахме по-тежък съперник. Срещу Пирин имахме 4-5 ситуации да реализираме. При новите футболисти трябва време за аклиматизация. Рикардиньо влезе бързо в стила на игра, но отборът трябва да създава повече, за да може нападателят да ги реализира. Той е зависим от ситуациите, които създаваме като отбор. Явно е, че нашите конкуренти си печелят мачовете, а ние губим точки. Първото, което трябва да направим, е да почнем да побеждаваме, а после да мислим за трето, четвърто или седмо място. Това са местата за евротурнирите, но сега Левски трябва да започне да печели мачовете си“, продължи той.

„За мен е важно, че привържениците са на стадиона. Нормално е да има спорове в един клуб и трябва да се намират правилните решения за Левски. Неслучайно казах преди доста време как идвам и присъствам тук, надявам се всичко да се случи за доброто на клуба. Също така е важно, след като официално се знае сумата, която дължим на НАП, да се знае по какъв начин ще решим проблемите си. Всички тук сме платени служители и трябва да си казваме мнението, а докато работиш е важно да се казва. Най-важно е да се излезе и намери вярното решение за Левски и да защитим интересите на клуба. Надявам се всичко върви в полза на отбора. Нещата трябва да се подобрят“, завърши Стоилов.