Треньорът на Левски – Станимир Стоилов, говори на прескоференция преди гостуването на Локомотив София. Срещата е в събота от 18:45 часа в „Надежда”. Мъри изрази недоумение защо цените за билетите за феновете на „сините” и тези на ЦСКА са различни. Привържениците на вековния клуб трябва да плащат 20 лева за утрешния двубой, а талоните за „червените” бяха по 10 лева. Наставникът на столичани добави, че в клуба все още нямат отговор на писмото си до БФС, в което са изразили желание футболните турнири у нас да спрат на 30 ноември. 

„Уелтън и Роналдо са здрави, просто им бяхме дали почивка. Бройката, която Локомотив ни отпуска няма да повлияе на привържениците на Левски. Не можем изкуствено да спираме фенове. Единственото ненормално нещо е да има за двата гранда различни цени. Не знам от какво е поредено. Трябва да питате техният президент, с който се явяваме партньори в бизнеса. При това добри партньори. Това няма да окаже влияние на присъствието на нашите фенове”, започна Стоилов.

Антон Узунов
6 снимки

„Локомотив София – Левски винаги е бил отлично столично дерби. Завяхна заради лъкатушеното на двата отбора. Локомотив през тази година направи сериозно израстване откъм игрови стил, откъм резултати. Направиха добра селекция и се опитват да играят комбинативен футбол. Имат отбор, който може да създаде напрежение на всеки противник. Винаги съм твърдял, че проблемите може да си ги създадем ние”.

„Имам яснота за състава, който ще вземе участие в срещата. Знам как трябва да изглеждаме, въпросът е да го покажем на терена. Всеки играч показва нивото си, а ние избираме хората, които ще стартират. Има конкуренция от 14-15 човека. Всеки трябва да показва качества, когато получат шанс. Ще видим кои утре ще стартират”, каза той.

„Като за първи мач след по-дълга пауза Ивелин Попов се стара, показа добри неща. Тепърва при него ще идва набирането на спортна форма. Ако цикълът е гъст, трябва да сме внимателни. Той е играч, който може даде нужния лакмус на нашия отбор. При него е важно да трупа игрови минути”.

„Когато противник е Левски, а и си бил в клуба, е нормално да има допълнителна мотивация. Радвам се, че мои бивши футболисти като Живко Миланов и Станислав Генчев са треньори. Важно е нашите футболисти да са максимално настроени за мача. Винаги се радваме, когато нашите съперници са на максимално ниво”.

„Изпратихме изричното си желание всички футболни състезания за приключат до 30 ноември, за да може футболистите да имат пауза от един месец, за да се избегнат бъдещи травми. Засега нямаме отговор, а и не се иска да се дискутира. Започва и Световното първенство и всички първенства спират около 15 ноември, естествено при нас ще е наопаки. Имаше разговори да се проведат мачове за Купа. Гледам, че последният мач, който е даден по програма е на 13-и. След това има мачове на националните отбори. Най-нормално е да коментираме сега. Най-добре да се знае отсега, за да може да се направи програма. Очаквам при нас всичко да е тотална каша. Надявам се, ако има нещо за дискутиране, да се дискутира. Нашите бразилски футболисти не са били в родината си вече една година. Това важи за всички отбори, не само за нас. Програмата е изяснена до прекъсването с националните отбори. След като има нареждане да прекъсване на първенствата, около 20-и ноември трябва да прекъсне всичко”, завърши Мъри.