Наставникът на Левски – Станимир Стоилов, бе доволен от представянето на своите играчи при победата с 2:0 над ЦСКА. Това бе първи успех на „сините“над „червените“ от няколко години насам и хасковският специалист изрази мнение, че радостта на неговите възпитаници е повече от заслужена.

„Според мен Левски направи всичко, за да спечели мача, заслужено. Второто мача влезна в една ситуация на бранене, което нас не ни устройва, но заслужена победа, особено след ситуациите през първото. Не ни достигна увереност и последният пас. Опитахме висока преса, агресия в атака. Това можем да го изчистим с работа и във времето. Откакто съм тук играчите показват хъс и желание. Второто почти нямаше какво да се коментира, но пък вакрахме головете“, започна Стоилов.

„И двата момента на ЦСКА бяха индивидуални изпълнение, а ние имахме чисти ситуации. Винаги е добре, когато победиш ЦСКА, те са от водещите отбори. Казах на момчетата, че този мач е призван а обръща историята в шампионата. Досега никога не ни се случвало да ни надиграва някой, инаги сме били горди“.

Павел Данев
93 снимки

„Във футбола е важно да печелиш и първа, и втора топка. ЦСКА не можа да отговори на нашата скорост. Това не е реванш за загубата от Локомотив София. Ние преживяхме два кошмара с дузпи, незаслужено, сега може да се порадваме. Сонко не може още да започне тренировки. Далеч е от завръщане“.

„Винаги е добре, когато печелиш Вечното дерби. Доста години бяхме загубили преимуществото си. Когато спечелиш в най-голямото дерби, може да се порадваш. Никога не съм искал нещо специално за мен. Искам хората на трибуните да виждат горд Левски, когато отборът побеждава и треньорът черпи позитиви. Продължаваме да работим върху това да стабилизираме Левски и като клуб и на терена. Неслучайно казах, че Левски много трудно може да бъде надигран в дерби мач, но продължава да има проблеми от финансово естество“, завърши Стоилов.