Треньорът на Левски - Станимир Стоилов, говори пред медиите след завръщането на отбора от Дубай. Той говори за подготовката на тима, новите попълнения, лиценза, както и позицията на клуба за изказването на Георги Иванов. 

start-photo.bg
48 снимки

"Доволни сме от лагера, от условията и работата, която свършихме. Мисля, че свършихме това, което имахме като идеи. Сега трябва да се настроим към българска вълна. Трябва да покажем на терена, това което свършихме. Контузията на Петрис ни остави с човек по-малко. Нямаме причина, за която да сме недоволни. Мисля, че напредваме в някои компоненти - най-вече в контрола на топката и завършека пред вратата. Трябва ни малко по-голямо самочувствие пред гола. Имаше мачове, в които допуснахме леки голове. Има къде да награждаме. Важно е как ще стартираме. Футболистите трябва да покажат характер", започна Мъри. 

"Малко падна класата на съперниците, други проблеми нямаше с контролите. И ние трябва да взимаме компенсации, ще се решава. Ако зависи от мен, няма да мисля да променям тази дестинации. Левски тънеше в лукс за работа. Като условия е едно място, което е добро да се готвиш. Въобще не сме гледали българските отбори. Имахме си наши неща за подобрение. Сега има време до първите мачове, ще се опитаме да следим нашите противници. По-важно е как ще се представим ние. Левски е водещ отбор, трябва да си оправим нашите отбори. Ако Левски е достатъчно силен, не го интересуват останалите отбори". 

"Сменят се полека приоритетите. Приоритет е да се изгради отбор. Щом се взе това решение, значи може да имаме и по-добри времена. Виждате каква драстична разлика има в интереса към нашите играчи. Това показва, че всички вършат добра работа. Тези оферти са на официални документи. Трябва да запазим най-добрите си играчи, за да надграждаме от лятото", продължи той. 

"Видях голямо старание в играчите, голямо желание да работат и да играят добре. Смятам, че част от отборите, които бяха, не могат да бъдат добър атестат да видим докъде сме стигнали. В началото на първенството ще е важно да проявим характер и воля. Има разлика от терените там и тези тук в първия месец и половина". 

"Ние си имаме бюджет, който засега стриктно спазваме. Други мечти нямаме. След излизането на Георги Миланов имаме и малко останали пари. Левски трябва да добавя повече класа, ако има по-голям бюджет. Ако имаме по-добри финансови възможности, трябва да търсим играчи да правят разлика. Ние се доведохме дотук, сега трябва да изтърпим всичката мъка, за да продължим напред. Българските ни играчи са добри попълнения. Търсеният централен нападател е възможно най-добрата опция, според нашите възможности. Може би на някой ще му трябва време, за да влезе в нашия стил", коментира Стоилов по отношение на новите играчи в отбора. 

"Не мога да кажа за лиценза, защото не съм запознат с документите. На този момент успяваме да си плащаме заплатите редовно", допълни той. 

"Моята позиция за Георги Иванов не се различава от тази на клуба. Георги Иванов е легенда и такъв ще си остане, никой не може да го свали от пиедестала, но друг е въпросът - в нашия клуб също има играчи от така наречените "с друг цвят на кожата", заяви Мъри.