Треньорът на Левски Славиша Стоянович говори пред медиите след победата над Монтана с 2:0 на „Герена“.

„Първият мач винаги е труден, вкарахме два много хубави гола, но искам още по-компактна игра. Ако съм честен, днес очаквах по-агресивна игра, повече контрол на топката. Не беше така. Може да се дължи на терена или напрежение, че това е първият ни мач. Вкарахме попадения в правилни момент, но искам още. Със сигурност всички фенове на Левски искат по-добра игра и трябва да свършим още работа“, заяви Стоянович.

„Генерално съм доволен от Сулака и Микулич, но не специално в играта на Сулака, а на цялата защита – имаше някои рискови моменти. Имаше проблеми в началото на мача и това не трябва да го допускаме. Микулич нямаше намеси, но в първите десет минути Монтана имаха две-три хубави статични положения и ако бяха вкарали гол не знам какво ще се случи с тази енергия, с която започнахме мача. В правилният момент реализирахме попаденията и спечелихме три точки, които са най-важните“, добави още той.

„Има варианти за позицията на Тома Даске. Юруков може да играе там. Славчев все още не е готов за пълни 90 минути. Имаме още пет-шест дни до двубоя и ще намерим най-правилният избор за двубоя с Етър. Не знам защо започваме толкова плахо. Може да е голямо напрежение в някои играчи. Трябва да изчистим това. Тотално различно влизаме в двубоите в Хърватия и тук. За някои е много голямо напрежение. Трябва да разберат за какъв отбор играят. Фланелката на Левски не е лесна за носене, но всеки път трябва да показваш добра форма, качества и отношение“, каза сръбският специалист.

„Говорил съм с Михайлович и имам информация за него. Трябва да го видя по време на тренировките. Включи се в по-лека преди мача с Монтана. Всички футболисти казват, че са готови, но е друго, когато тренираш с отбор. Има време до мача с Етър и се надявам и той да бъде конкурентен за мача. Здравко има някои уникални качества, но трябва още да се работи с него в различните фази на играта. Трябва да изчисти някои неща и да вдигне нивото си“, каза Стоянович.

„Трябва да се отърсим от напрежението. Фланелката на Левски е фланелката на Левски. Когато пристигнеш в този клуб да знаеш това. Нормално победите ти дават повече самочувствие, но искам по-добра и компактна игра. Трябва да поговорим с г-н Сираков дали ще даваме някой под наем. Бързо се променя ситуацията – една-две контузии и бройката на футболистите ти намалява. Тренирахме ситуации с Матео Стаматов, а в четвъртък се получи това. На някои позиции пак нямаме адекватни смени и сега трябва рационално да помислим кой да дадем под наем .Първенството е дълго – има много контузии, наказания и трябва да внимаваме за това“, добави още той.