Наставникът на Левски Славиша Стоянович говори пред медиите след кацането на отбора от хърватския град Пула, до който „сините” провеждаха лагера си по време на зимната пауза. Стоянович призна, че Левски очаква още двама футболисти, един, от които на проби и също така е доволен от видяното на лагера в Умаг, Хърватия, но тепърва предстоят важните мачове.

Антон Узунов
22 снимки

„Всичко, което планирахме да направим в Хърватия, го направихме. колко е качествено, ще видим напролет. Не беше лесно, беше трудно и съм доволен от представянето на отбора си и поздравявам момчетата за желанието на тренировките”, каза Стоянович.

„Нормално феновете да искат по-добра игра, както и аз. Трябва да се подготвим още 10 дена и да започнем от първия мач, както искаме ние, а и феновете. Едно е желанието, други са финансовите възможности, трети са реалностите. Сега и с вирусите има логистични проблеми. Не трябва да бързаме, за да направим грешка в селекцията. Ако вземем нов, трябва да бъде качествен, който да вдигне нивото на отбора. Трябва да сме много внимателни всички в Левски з избора си”, продължи треньорът.

„Имаше позитивни моменти в лагера. Практически всички дават максимума. Сега имаш футболисти, които сякаш са „по-живи” и дават повече за отбора. Засега за Нганиони не сме решили, тези дни ще говорим със Сираков и ще видим какво ще става. Надявам се да е по-бързо, но едно е желанието, друго са възможностите. Трансферният прозорец е до края на февруари. Всеки треньор иска възможно най-рано, за да може да работи за тактика и тренировки. Със сигурност искаме да бъдем по-силни, да играем по-агресивен футбол и да постигаме резултати. Ако може и за Купата да се отиде до край, но както винаги казвам – стъпка по стъпка. Незавидно е деветото място, но то е реалното. Не е ново. Интересно ще е как ще реагират играчите на сериозните мачове. Сега бяха добре нещата по време на лагера. Едно обаче е приятелски мач, където няма преса, напрежение и бой за точки, а друго е, когато стане напечено”.

„Робърта се надявам да остане в Левски, тъй като значи много за нас. Виждам промяна в него, по-жив е, по-мотивиран за работа от това, което беше есента, но сега го виждам по друг начин и дано остане. Не сме говорили със Сираков, а днес или утре ще говорим. Там имахме проблеми с тестовете, логистика на пътувания, а сега сме тук и можем да се видим на работа. Имаме още десет дена и съставът може да се промени. Имам схема в главата и нещо в предвид. Ще има много ротации на отбора заради различни причини. Конструкцията на състава генерално ми е позната, така че да видим”, продължи треньорът на „сините”.

„Нидерландското крило се надявам да дойде до 2-3 дена. След това вече да правим сметка дали ще остане. Същото е за крайния защитник. Ако всичко бъде наред с тестовете… Нидерландецът със сигурност е на проби, а вторият краен защитник е по-близо, защото последно време водим разговори. Зависи кой ще дойде от това зависи дали ще се освободим с някого. Засега всички са тук и остават тук”, завърши Славиша Стоянович.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.