Наставникът на Ботев Пловдив - Стефан Стоянов, коментира поражението с 1:2 от Лудогорец. Специалистът призна, че е доволен от представянето на отбора и е обнадежден за бъдещето не "жълто-черните". 

"Ние предполагахме, че Лудогорец ще ни вкарат гол, това не е голяма изненада. Бяхме подготвени за този момент. Излязохме да покажем, че футболистите, израснали в нашата школа, могат да играят футбол. Те показаха, че не ги е страх да правят грешки. Това означава, че те някога ще бъдат поправени и Ботев ще стъпи на едно стабилно ниво. Малко отбори си позволяват да завършат мач срещу Лудогорец с играчи, израснали само в школата", заяви Стоянов. 

"Миналият мач играхме с Берое и не показахме това, което тренираме. Сега играхме с Лудогорец и го показахме. Доколко се получи, колко време трябва да се изргради стилът на игра, колко време трябва на децата да добият самочувствие не е важно. Излязохме да играем футбол. Не казвам, че се получи равностойно, но излязохме да играем като равен с равен."

"Не може всичко да влезе в употреба за това кратко време. От време на време ни се получаваше идеята. Нямахме кой знае колко възможности, но целта ни е да изградим стил на игра. Сигурно изглежда несериозно, при положение, че съм за два мача, но работя с хора, които знаят какво се иска. Успяхме до някаква степен да изградим облик."

"Надеждите са за втория полусезон Тодор Неделев да е на линия", призна Стоянов.

"Има очакване. Нещата изглеждат положителни в конкретния момент, но все пак нищо не е ясно. Аз не отговарям все пак за руския милиардер. Моята работа е да имаме някаква основа. И най-положителното днес не е това, че руският милиардер е по-близо до Ботев, а това, че Ботев има бъдеще с млади футболисти. Крайно време е в България да започнем да използваме повече футболисти от школите. Иначе ще се чудим защо не стават нещата на национално ниво, а отговорът е много елементарен. Като нямаш основи, няма как да имаш и хубав покрив."

"Бъдещето ми като треньор на Ботев свършва. Аз съм два пъти по-добре от хората, които имат дебют и бенефис в един мач, аз съм с два мача. В бенефиса си успях да покажа някои от нещата, в които вярвам", завърши наставникът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.